Чистка щавелевою кислотою.

Відповісти
Володимир84
Підосавул
Країна: Україна
Рейтинг: 1000
Дякував (ла): 508 разів
Подякували: 1569 разів

Повідомлення Володимир84 »

Доброго часу доби. Хто підкаже, де можна купити щавелеву кислоту, знаю в інтернеті багато, але колись купив, а воно якась чепуха. І які пропорції щавелка/вода? Трохи знахідок назбиралося, хочу придати їм нормальний вигляд.
Батька Піночет
Сотник
Дякував (ла): 1276 разів
Подякували: 1007 разів

Повідомлення Батька Піночет »

Володимир84 писав: 05 червня 2026, 11:20 Доброго часу доби. Хто підкаже, де можна купити щавелеву кислоту, знаю в інтернеті багато, але колись купив, а воно якась чепуха. І які пропорції щавелка/вода? Трохи знахідок назбиралося, хочу придати їм нормальний вигляд.
Привіт, друже Володимире, я колись купував гарну щавельку на Райберті. Там і тема відповідна є, де камради діляться досвідом кислочення, там і пропорції.
Щавелька гарно витягує фарбу на підіржавівших предметах, (перевірено особисто) але, якщо предмет просто іржавий, без фарби, то не варто заморочуватись. Краще оцет, або електроліз.
Якщо знайдете гарну щавельку, я поділюсь досвідом. Вона робить диво. :good:
Той, хто шукає скарби, інколи їх знаходить. Хто не шукає - не знаходить їх ніколи!
Володимир84
Підосавул
Дякував (ла): 508 разів
Подякували: 1569 разів

Повідомлення Володимир84 »

Батька Піночет писав: 05 липня 2026, 20:39 Якщо знайдете гарну щавельку, я поділюсь досвідом. Вона робить диво.
Доброго дня. Щавелку знайшов, зараз кислотю одну залізяку, скажу вже успіхи є.
Батька Піночет
Сотник
Дякував (ла): 1276 разів
Подякували: 1007 разів

Повідомлення Батька Піночет »

Володимир84 писав: 06 липня 2026, 10:55
Батька Піночет писав: 05 липня 2026, 20:39 Якщо знайдете гарну щавельку, я поділюсь досвідом. Вона робить диво.
Доброго дня. Щавелку знайшов, зараз кислотю одну залізяку, скажу вже успіхи є.
В теплому розчині реакція іде швидше, потрібен постійний контроль, через кожні годину-дві витягати і м"якою щіткою (я коритсуюсь щіткою для одягу) проходитись по предмету. І так до бажаного результату. В кінці процесу зупинити реакцію розчином соди, промити і законсервувати. Розчин щавельки робити не дуже сильним, краще нехай довше буде процес, ніж зіпсувати фарбу. Я кислотив сталеві шоломи ДСВ, результат дуже порадував.
Той, хто шукає скарби, інколи їх знаходить. Хто не шукає - не знаходить їх ніколи!
Відповісти

Повернутись до “Інше”