Хроніки КОПу Піночет und Kameraden

Батька Піночет
Сотник
Країна: Україна
Рейтинг: 500
Дякував (ла): 897 разів
Подякували: 744 рази

Повідомлення Батька Піночет »

Моє шанування однополчанам :hi:
Сьогодні в черговий раз наша група була на виїзді в пошуках монет і старовини. Все було на вищому рівні, крім одного - мокрувата земля, яка налипала на взуття, що створювало дискомфорт.
Дідусь Хабор не обділив трофеями нікого. Перші три фото - трофеї кожного учасника групи.
Із цікавого - дві срібні монети совітів - 10 коп 1923 і 20 коп 1923. Срібний натільний хрестик, безжально скручений усіма променями до середини, пара двушок цариць полів, копійка і дєнєжка Миколи 1-го, мідне жіноче кільце.
Всі інші - рядові монети совітів і Миколи 2-го. Але все-одно було приємно. :)
3.jpg
4.jpg
5.jpg
1.jpg
2.jpg
Той, хто шукає скарби, інколи їх знаходить. Хто не шукає - не знаходить їх ніколи!
Батька Піночет
Сотник

Доброго вечора, майне лібен камераден! :hi:
Результат копу 8.12.24. в неділю. Було нас 4-ро, погода сирувата, але без дощу. На городи не виходили, налипала відразу грязюка. Ходили по травичці на місці,де було давнє село. Не густо, але і не пусто. Мої знахідки - на самому нижньому фото.
із цікавого:
- срібло: 20 коп 1814, 15 коп 1780, ціла і половинка сережок
- обломок 2 коп Катерини 2-ї
- 5 коп 1945 р.
- 5 коп 1924 з не до кінця пробитим отвором (впевнений, що це не куля, пробивали пробойцем. Не пробили.)
- полкова натільна ладанка оберіг 205-го Шемахінського піхотного полку (заснований в 1890 р. Похід на Персію в 1911-12 р.р., відзначився в осаді тамошньої фортеці. Припинив існування в 1918 р.)
- ромбовидна пелюсток-підвіска, вушко ціле
- вовкобій-кистень
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
Востаннє редагувалось 11 грудня 2024, 20:34 користувачем Батька Піночет, всього редагувалось 2 разів.
Той, хто шукає скарби, інколи їх знаходить. Хто не шукає - не знаходить їх ніколи!
Батька Піночет
Сотник

Хроніки КОПу: Піночет und Kameraden

:)
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
Батька Піночет
Сотник

І ось, після вчорашнього 02.02.25 виходу на поселення часів царизму і ранніх совітів, нарешті і мені випала нагода похвалитись раритетом, який попав під катуху мойого 705-го Теріка.
Вже добре сутеніло, але я добивав город після соняху. І черговий сигнал, викопую - овальна, трохи підігнута табличка, вся замурзана. Пішла в хаборну торбинку. Увечері помив і здивувався: Що за хня? Полковник Гугль надав трохи інфи і фото подібних жетонів. Виявляється - раритет! Сурогатні гроші. Які в 1924 р. були скасовані. Платіжний жетон їдальні КЦРК (Криворізького, Київського, Кременчуцького і т.д.) Центрального Робітничого Кооперативу часів НЕПу 20-х років совітчини.
Більш детальна інфа ось в цій темі
viewtopic.php?p=5537#p5537
Крім жетону були ще не погана Лізаветина двушка і пару вбитих какаликів пізнього царизму і Польщі
ф8.jpg
ф9.jpg
ф10.jpg
ф11.jpg
КотуУ
Осавул
Рейтинг: 2000
Дякував (ла): 1437 разів
Подякували: 2439 разів

Повідомлення КотуУ »

Батька Піночет писав: 03 лютого 2025, 11:35 І ось, після вчорашнього 02.02.25 виходу на поселення часів царизму і ранніх совітів, нарешті і мені випала нагода похвалитись раритетом, який попав під катуху мойого 705-го Теріка.
Вже добре сутеніло, але я добивав город після соняху. І черговий сигнал, викопую - овальна, трохи підігнута табличка, вся замурзана. Пішла в хаборну торбинку. Увечері помив і здивувався: Що за хня? Полковник Гугль надав трохи інфи і фото подібних жетонів. Виявляється - раритет! Сурогатні гроші. Які в 1924 р. були скасовані. Платіжний жетон їдальні КЦРК (Криворізького, Київського, Кременчуцького і т.д.) Центрального Робітничого Кооперативу часів НЕПу 20-х років совітчини.
Більш детальна інфа ось в цій темі
viewtopic.php?p=5537#p5537
Крім жетону були ще не погана Лізаветина двушка і пару вбитих какаликів пізнього царизму і Польщі
ф8.jpgф9.jpgф10.jpgф11.jpg
Доброго вечора. :) Друже, мои поздравления! :drinks: :drinks: :drinks: :hi: З провагою
-Oberst-
Сотник
Рейтинг: 200
Дякував (ла): 48 разів
Подякували: 409 разів

Повідомлення -Oberst- »

Шикардосні знахідки :friends:. Не дочекаюся свого першого копу навесні (придбав нарешті прилад). Таке хвилювання, як перед побаченням з дівчиною. Давно про це мріяв. Можете сміятися, але я в плані пошуку ще досі "девственник" - хоч вже є дорослим дядьком. :D . Сподіваюся, що щось зазвенить під катухою. Як дитині сняться про це сни :D . А може буде лиш шмурдяк, та все одно буду щасливий точно :yahoo:
Мої лоти на форумі (періодично поповнюю новинками, переглядайте час від часу щоб не пропускати): https://колекціонери.укр/search.php?aut ... =firstpost
Батька Піночет
Сотник

-Oberst- писав: 04 лютого 2025, 20:30 (придбав нарешті прилад)quote]

Привіт, друже, якщо не таємниця, який саме прибор придбали?
Я також в 24-му році придбав і вперше вийшов на пошук з Терра-705. Перші виходи принесли велике розчарування, знахідок гарних не було, не міг "зрозуміти" прибор. Брав з собою на коп інструкцію, читав, тицяв в кнопки, але... діла не було. Напарники зі своїми приборами піднімають монети, а я ні. Вже була думка продати. Але потім мені порадили переглянути уважно на Ю-тубі якомога більше відео про налаштування Терри-705-ї, відеозвіти про пошук з цим прибором. І я це почав робити. Переглянув безліч роликів і повірте, наглядність зробила свою справу, я почав розбиратись в тому, що прибор мені "казав". Просто читати інструкцію, це - не те. Наглядність - велике діло. Знахідки пішли. Так, що - удачі Вам в пошуці! :drinks:
Чекатимемо Ваших звітів і фото знахідок. ;)
-Oberst-
Сотник

Повідомлення -Oberst- »

Вітаю, Батьку. Похвалитися брендом не можу, а на китайця особистих заощаджень вистачило. Прилад ТХ950 на городі тестування пройшов успішно. Не дочекаюся польових випробувань. Бачив Ви користуєтесь лопатою фіскарс 116 см. Мабуть буду і собі таку брати. Пінпойнтер окремий є. Що ще порекомендуєте придбати?
Мої лоти на форумі (періодично поповнюю новинками, переглядайте час від часу щоб не пропускати): https://колекціонери.укр/search.php?aut ... =firstpost
Батька Піночет
Сотник

Що ще порекомендуєте придбати?

Пораджу ще придбати міцне, але не важке для ніг взуття на різні пори року. Щоб підошва була непробиваємою. Спрей від комах. Коли придбаєте Фіскаря 116, то точити потрібно або вручну, або болгаркою на самих малих оборотах, щоб не перегріти і не відпустити метал. На Ю-тубі є відео і рекомендації по заточці Фіскаря.
Рюкзак потрібен з міцної кордури для переноски прибора і лопати.
Армійську розвантажувальну систему, щоб не по кишенях розпихувати необхідні речі, а розміщувати по невеличких підсумках на розжантажці. У мене на такій системі - фляга пластикова армійська штатівська з водою, портативна лупа, щіточки для чистки знахідок, пластикова на 150-200 мл пляшечка з пшикалкою і водою, щоб не плювати на знахідку і не терти її пальцями, міні-бінокль 12-ти кратний, запасні перчатки, хаборна торбинка для знахідок, похідний ніж в чохлі, пакетик з цукерками-льодяниками, засоби гігієни і медикаменти. :drinks:
-Oberst-
Сотник

Повідомлення -Oberst- »

Дуже вдячний за поради, потихеньку буду готуватися. Бо все більше розумію, що наче і розвага для "великих діток", а діло потребує серйозного підходу :dirol: :friends:
Відповісти

Повернутись до “Сторінка копачів”