Вітаю джентльменів!
Нарешті завершив роботу по створенню невеличкого стенду присвяченого знаку і званню часів царизму "Поставщик двора Его Величества".
Колись в кінці 90-х в кущах бузку прибор видав потужний і об"ємний сигнал. Почав вирубувати кущі і на пів-штика лопати глибини видобув чавунну плиту 1,5 см розміром близько метр на півтора. А на плиті.... в куточку, ось цей герб! Молотком відбив, забрав. Довго він лежав на поличці. Почистив, були залишки фарби, такі, як на малюнку з мережі. Знайшов інфу по знаку і званню. І в результаті з"явився ось такий стенд. Зверху - оригінал, знизу - кольорове фото знака, яким він був при житті. Розфарбовувати оригінал вважаю, що не варто. Монетки і пуги додають композиції своєрідний позитивний шарм. Коротше - "я - художник, я так бачу і мені так подобається!"
Розпитав місцевих аборигенів про цю місцину. Виявляється, ця територія має не офіційну назву - "Смолки", тому, що при царизмі тут розміщувалась досить велика смолокурня. І плита з гербом - частина якогось механізму.
Про знак і звання ось тут:
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0 ... 0%B2%D0%B0
Той, хто шукає скарби, інколи їх знаходить. Хто не шукає - не знаходить їх ніколи!