Деньга образца 1730-1754 годов. Обзор

u_riy
Сотник
Країна: Україна
Рейтинг: 500
Дякував (ла): 1151 раз
Подякували: 707 разів

Повідомлення u_riy »

Мої вітання. Шановний пан Олександ :hi: , шановний Олег Евгенович :hi: , є в мене до Вас декілька запитань. Ось дивіться є такі монети 1739 рік ЕМД , одна з них з відкритою короною, одна, ну будемо вважати що на 60% з язиками. з Приводу язикатого орла. Я знаю що у Олега Євгеновича є така монета, ще є така монета у нашого колеги Санич 71, Також читав висновки шановного Канепс ("Ну да, глаза видят языки, но мозг заставляет задуматься о происхождении. На мой взгляд разгадку нужно смотреть в причудах холостого и зеркального позитивов".) , (посилання мені надав на ці обговорення Олег Євгенович та також Санич 71, ) Був ще один момент (дуже слабкий) стосовно язиків. І все, до цього моменту більше не поверталися. Так , згоден момент спірний, але питання залишається. Можливо десь у когось ще є світлини, можливо одноштемпельного орла але вже без язиків які прольють трішечки світла на це питання та поставлять крапку. Так я до чого почав тут це обговорення. Відкрита корона ЕМД 1739 року, як часто вона зустрічається і чи не місто їй в таблиці? Язикатий поки під питанням. Світлини шановних Олега Євгеновича та Санич 71 додаю.
Вкладення
язиката
язиката
язиката
язиката
11.jpg (26.13 Кіб) Переглянуто 337 разів
корона відкрита
корона відкрита
корона відкрита
корона відкрита
Дивіться всі мої лоти. Дуже багато лотів РІ.
КотуУ
Осавул
Рейтинг: 2000
Дякував (ла): 1442 рази
Подякували: 2448 разів

Повідомлення КотуУ »

Доброго дня Юрий. :) Да, этот вопрос, по языкатому орлу 39-го до сих пор остается открытым из-за отсутствия одноштемпельной безвопросной монеты. ;) Относительно деньги 39-го с открытой короной, предлагаю обсудить этот вопрос с нашими уважаемыми коллегами. На сколько такая монета достойна места в таблице Топ-50 Каа, необходимо коллективное решение. :scratch_one-s_head: Надеюсь, что и Вы будете не против твкого решения вопроса. :hi: С уважением.
u_riy
Сотник

Повідомлення u_riy »

КотуУ писав: 04 квітня 2025, 12:36 Надеюсь, что и Вы будете не против твкого решения вопроса.
Як раз за це я так тонко і натякав :hi: Але мені невідома статистика такої монети. На скільки вона є рідкісною. Тому так і спитав, чи є їй місце в таблиці чи ні. Но то мабудь то до Вас вже питання Олег Євгенович, маю на увазі статистику, ну і звісно рішення за автором цього проекту, паном Олександром. Тому давайте статистику, чи є сенс вносити чи немає. Тому що якщо вносити, потрібне місце, також придеться брати у розрахунок що можливо з'явиться ще й язиката, писати її підпунктом але до якого номеру, виділятий їй окрему цифру, то тоді що убирати. Тут питань буде більше ніж відповідей. Чи буде монета 39-го року з відкритою короною більш рідкісна монети яку придеться убрати? А судячи з таблиці, то там вже дуже багато номерів з підпунктами. Окремих номерів вже майже немає. То я кщо щось убирати то посиплються і піднукти, залишається єдиний варіант то прив'язувати її до якогось номера. Ось така ситуація. Твак що тут питання вже стосовно чи є сенс міняти все чи може вівдкласти її як резерв, може ще щось нарисується. Тоді вже і ломати голову та міняти.?
З повагою. :hi: :hi: :hi:
КотуУ
Осавул

Повідомлення КотуУ »

u_riy писав: 04 квітня 2025, 13:12
КотуУ писав: 04 квітня 2025, 12:36 Надеюсь, что и Вы будете не против твкого решения вопроса.
Но то мабудь то до Вас вже питання Олег Євгенович, маю на увазі статистику, ну і звісно рішення за автором цього проекту, паном Олександром.
Относительно статистики. :) На сегодняшний день мне известно 4-е одноштемпельных монеты, включая две из которых представлены на фото выше и всего две одноштемпельных монеты с передатировкой на реверсе. По этой причине вероятно надо монету с передатировкой ставить, как №34-1, а без передатировки - ЦФН №10в, как №34-2. ;) :hi: С уважением.
Ka-a
Підпоручик
Рейтинг: 200
Дякував (ла): 779 разів
Подякували: 377 разів

Повідомлення Ka-a »

u_riy писав: 04 квітня 2025, 13:12
Як раз за це я так тонко і натякав :hi: Але мені невідома статистика такої монети. На скільки вона є рідкісною. Тому так і спитав, чи є їй місце в таблиці чи ні. Но то мабудь то до Вас вже питання Олег Євгенович, маю на увазі статистику, ну і звісно рішення за автором цього проекту, паном Олександром. Тому давайте статистику, чи є сенс вносити чи немає. Тому що якщо вносити, потрібне місце, також придеться брати у розрахунок що можливо з'явиться ще й язиката, писати її підпунктом але до якого номеру, виділятий їй окрему цифру, то тоді що убирати. Тут питань буде більше ніж відповідей. Чи буде монета 39-го року з відкритою короною більш рідкісна монети яку придеться убрати? А судячи з таблиці, то там вже дуже багато номерів з підпунктами. Окремих номерів вже майже немає. То я кщо щось убирати то посиплються і піднукти, залишається єдиний варіант то прив'язувати її до якогось номера. Ось така ситуація. Твак що тут питання вже стосовно чи є сенс міняти все чи може вівдкласти її як резерв, може ще щось нарисується. Тоді вже і ломати голову та міняти.?
З повагою. :hi: :hi: :hi:
Доброго вечера, пане Юрію :hi:
Стосовно до язикатоі Денги ЕМД 1739 року взагалі не буде питань додавання у таблицю, якщо знайдеться доказовий варіант присутності якиків. На данний час питання спірне. Але якщо воно вирішиться, то не знадобиться шукати ій номер. Він вже є - вона піде підпунктом до язикатоі ЕМД 1738 року.
Стосовно відкритоі корони, то тут наразі відсутня одна із складових - "впізнанність". Але я рахую, що в подальшому ця монета всеж таки буде внесена до таблиці. Є ще багато монет, які мають шанси потрапити і в той же час є монети, котрі вже неактуальні:
Приклад: 1730 с одной чортой, та 1731 без чорт. Однак ніхто не враховує 1734 з трьома чортами. Поясню - в першому випадку різновид є слідством зношення штемпелю, т.е. някоі задумки майстра тут немає. В другому випадку все навпаки - третя черта була створена майстром. А тепер порівняйте скільки зараз на фіолетовому в наявності (або проходів за деякий час) 1730 та 1731 с одной, або зовсім без чорт, а скільки 1734 с трьома чортами. І тут є саме воно - впізнанність є, бажання володіти нема. Чому? Так все дуже просто - ЦФН надрукував, що три чорти то не є різновид - то є брак. Пипл прочитав, та в свій час монета до таблиці не потрапила.
До чого це все. Ми не зможемо переробляти таблицю кожен місяць, та й не потрібно, але пройде час і ми мусимо вносити зміни. Ось тут нам й пригодиться і 1737 з великим орлом та короною і 1739 з відкритою короною, 1735 без банту, 1737 з язиками, 1754 з ЕМД орлом тай тому подібне :dirol:
До яскравості посту додам пару фото 1734 з 3 чортами
З повагою Олександр :JC_handshake:
Вкладення
1734 5л 1010л 910п 3ч 1.jpg
1734 5л 1010л 910п 3ч 1а.jpg
1734 5л 1010л 910п 3ч 2.jpg
1734 5л 1010л 910п 3ч 2а.jpg
Востаннє редагувалось 04 квітня 2025, 20:09 користувачем Ka-a, всього редагувалось 1 раз.
Ka-a
Підпоручик

Повідомлення Ka-a »

КотуУ писав: 04 квітня 2025, 12:36 Доброго дня Юрий. :) Да, этот вопрос, по языкатому орлу 39-го до сих пор остается открытым из-за отсутствия одноштемпельной безвопросной монеты. ;) Относительно деньги 39-го с открытой короной, предлагаю обсудить этот вопрос с нашими уважаемыми коллегами. На сколько такая монета достойна места в таблице Топ-50 Каа, необходимо коллективное решение. :scratch_one-s_head: Надеюсь, что и Вы будете не против твкого решения вопроса. :hi: С уважением.
Доброго дня :hi:
Мое предложение поставить 1739 год с открытой короной под №30 вместо безбантовой 38-й.
1738 год без банта загнать в подпункт 1737 года без банта.
Слушаем другие предложения
С уважением :JC_handshake:
КотуУ
Осавул

Повідомлення КотуУ »

Относительно реверса деньги 1734 года с 3-мя разделительными черточками. Руководство ЦФН у себя обозначила эту монету под №34, хотя не считают такой реверс разновидностью. Фото из Руководства ЦФН и классификацию прилагаю.: 34 - над годом три черты - результат ремонта штемпеля, данный вид брака попадается и в других годах, монета встречается реже, разновидностью не является
:scratch_one-s_head: :hi: С уважением.
ЦФН №34.jpg
u_riy
Сотник

Повідомлення u_riy »

КотуУ писав: 04 квітня 2025, 22:45 Относительно реверса деньги 1734 года с 3-мя разделительными черточками. Руководство ЦФН у себя обозначила эту монету под №34, хотя не считают такой реверс разновидностью. Фото из Руководства ЦФН и классификацию прилагаю.: 34 - над годом три черты - результат ремонта штемпеля, данный вид брака попадается и в других годах, монета встречается реже, разновидностью не является
:scratch_one-s_head: :hi: С уважением. ЦФН №34.jpg
Олег Евгенович :hi: Сказав А, кажи и Б :hi:
u_riy
Сотник

Повідомлення u_riy »

Ka-a писав: 04 квітня 2025, 20:03 Слушаем другие предложения
Здесь вариантов мало. Загонять 38 в 37 можно Но опять же, я так понимаю Олег Евгеньевич тонко намекает на добавлении разновидности с тремя разделительными линиями в таблицу. Но по этому вопросу я бы поспорил, это может и редкость но не такая уж и ярко выраженная а то мы так дойдем непонятно до чего. Теперь по теме. У меня есть два варианта развития событий, так как монеты будут в любом случае добавляться и переставлять или убирать что то да придется, только вот если убирать что то, то за этим убранным уйдут сразу и подпункты, так как в таблице уже практически не осталось единичных разновидностей , если добавлять, то в итоге мы можем получить кашу, сборную солянку разбавленную непонятно каким местом приклеенными доп. подпунктами с разными годами и разными элементами редкости. Так вот, предложений как я уже писал у меня два. На данном этапе (это на сегодня) объединить все безбантовые в один блок (они все стоят рядком), № 28-29 или №30: 1736-1737-1738 года, , реверс без банта Они все равно все идут одна за одной, так их и пустим в подпунктах, 36, 37, 38. Да согласен, получится семь подпунктов, но так мы выскочим малой кровью и освобождаем два блока номером №29 и №30. или любой другой №, не важно. На дальнейшее, при расширении таблицы редкими вариантами Денги, предлагаю, что бы не расширять таблицу свыше 50 номеров и не убирать действительно редкие экземпляры ( сейчас или будут бить или закидают шапками :sarcastic: ) То к основным номерам приклеивать букву. Пример: №32- 1735 г., реверс - 3-й шаблон, №33.-1735 г., реверс - 4-й шаблон, ведь эти два блока можно сделать №32 и №32а? При этом мы освобождаем еще один блок и не лепим разношёрстные монеты. . Ну вот пока как то так.

С уважением. :hi: :hi: :hi:
Ka-a
Підпоручик

Повідомлення Ka-a »

Доброе утро, уважаемые коллеги ;)
Пока останусь при своем мнении. Объединять все безбантовые я против. ЕМД 1737 с ЕМД 1738 согласен. На будущеее есть задел объединить безбантовый ММД 1736 с ММД 1737.
Добавлять 1734 с тремя полосами тоже не стоит. Монета интересная, но выходит за границы топ 50. Низкий уровень параметра «желание владеть» и средний уровень параметра «редкость».
Осталось понять, какое же место займет 1739 ЕМД с открытой короной.
Параметры:
Редкость - высокая
Узнаваемость - низкая
Желание владеть - средняя.
Дабы обойтись малой кровью и не перелопачивать всю проделанную работу заново и было мною, ранее, предложено поместить ее вместо безбантовой 38-й. Анализируя на перед могу предположить, что ее параметры вырастут и как раз будут соответствовать 30-й позиции.
С уважением Александр ;)
Відповісти

Повернутись до “Деньга и полушка 1730-1754 гг.: новейшие исследования и материалы”