u_riy писав: ↑04 квітня 2025, 13:12
КотуУ писав: ↑04 квітня 2025, 12:36
Надеюсь, что и Вы будете не против твкого решения вопроса.
Як раз за це я так тонко і натякав

Але мені невідома статистика такої монети. На скільки вона є рідкісною. Тому так і спитав, чи є їй місце в таблиці чи ні. Но то мабудь то до Вас вже питання Олег Євгенович, маю на увазі статистику, ну і звісно рішення за автором цього проекту, паном Олександром. Тому давайте статистику, чи є сенс вносити чи немає. Тому що якщо вносити, потрібне місце, також придеться брати у розрахунок що можливо з'явиться ще й язиката, писати її підпунктом але до якого номеру, виділятий їй окрему цифру, то тоді що убирати. Тут питань буде більше ніж відповідей. Чи буде монета 39-го року з відкритою короною більш рідкісна монети яку придеться убрати? А судячи з таблиці, то там вже дуже багато номерів з підпунктами. Окремих номерів вже майже немає. То я кщо щось убирати то посиплються і піднукти, залишається єдиний варіант то прив'язувати її до якогось номера. Ось така ситуація. Твак що тут питання вже стосовно чи є сенс міняти все чи може вівдкласти її як резерв, може ще щось нарисується. Тоді вже і ломати голову та міняти.?
З повагою.
Доброго вечера, пане Юрію
Стосовно до язикатоі Денги ЕМД 1739 року взагалі не буде питань додавання у таблицю, якщо знайдеться доказовий варіант присутності якиків. На данний час питання спірне. Але якщо воно вирішиться, то не знадобиться шукати ій номер. Він вже є - вона піде підпунктом до язикатоі ЕМД 1738 року.
Стосовно відкритоі корони, то тут наразі відсутня одна із складових - "впізнанність". Але я рахую, що в подальшому ця монета всеж таки буде внесена до таблиці. Є ще багато монет, які мають шанси потрапити і в той же час є монети, котрі вже неактуальні:
Приклад: 1730 с одной чортой, та 1731 без чорт. Однак ніхто не враховує 1734 з трьома чортами. Поясню - в першому випадку різновид є слідством зношення штемпелю, т.е. някоі задумки майстра тут немає. В другому випадку все навпаки - третя черта була створена майстром. А тепер порівняйте скільки зараз на фіолетовому в наявності (або проходів за деякий час) 1730 та 1731 с одной, або зовсім без чорт, а скільки 1734 с трьома чортами. І тут є саме воно - впізнанність є, бажання володіти нема. Чому? Так все дуже просто - ЦФН надрукував, що три чорти то не є різновид - то є брак. Пипл прочитав, та в свій час монета до таблиці не потрапила.
До чого це все. Ми не зможемо переробляти таблицю кожен місяць, та й не потрібно, але пройде час і ми мусимо вносити зміни. Ось тут нам й пригодиться і 1737 з великим орлом та короною і 1739 з відкритою короною, 1735 без банту, 1737 з язиками, 1754 з ЕМД орлом тай тому подібне
До яскравості посту додам пару фото 1734 з 3 чортами
З повагою Олександр