Доброго вечора.Petro Getman писав: ↑17 квітня 2025, 21:42 Доброго вечора. Додам для статистики. 19а по цфн - малі корони без хрестів (номер 1650 по моїй статистиці )
Исследования деньги 1734 года. Штемпельные разновидности.
- КотуУ
- Осавул
- Країна: Україна
- Рейтинг:

- Дякував (ла): 2103 рази
- Подякували: 3280 разів
-
u_riy
- Сотник
- Рейтинг:

- Дякував (ла): 1595 разів
- Подякували: 812 разів
Щось в мене сьогодні ранок дуже активний
. Тут цю монету ще не показува, сама по собі монета в поганому стані
, ну поки так.
Цифра один як я бачу "полуримка" ще й брак, третя роздільна риска.
Цифра один як я бачу "полуримка" ще й брак, третя роздільна риска.
Дивіться всі мої лоти. Дуже багато лотів РІ.
- КотуУ
- Осавул
- Рейтинг:

Доброго вечера Юрий.
-
u_riy
- Сотник
- Рейтинг:

Дякую Олег Евгеньович. Тоді відразу попрошу допомоги. Тут в мене є ще одна монета але вона спірна, бо там таке собі асорті на полі монети, але третя "риска" є. На Вашу думку, то риска чи то так совпало після перечекану чи брак. Світлини клікабельні, так що можна збільшувати хоч на весь екран.
З повагою.

З повагою.
- КотуУ
- Осавул
- Рейтинг:

Юрий, доброго дня.u_riy писав: ↑10 липня 2025, 00:06 Дякую Олег Евгеньович. Тоді відразу попрошу допомоги. Тут в мене є ще одна монета але вона спірна, бо там таке собі асорті на полі монети, але третя "риска" є. На Вашу думку, то риска чи то так совпало після перечекану чи брак. Світлини клікабельні, так що можна збільшувати хоч на весь екран.
З повагою.![]()
![]()
![]()
-
u_riy
- Сотник
- Рейтинг:

Доброго всім дня.
Декілька днів по тому , правда в другій гілці, ми обговорювали одну цікаву розетку. Пан Олександ запропонував дати їй назву, але вирішили всеж таки пошукати одноштемпельний реверс для повноти експеременту
Тепер хочу звернутися до Вас, бо трішечки тяжкувато розібратися в одноштемпельності, бо один реверс в доволі поношеному стані.
З такими питаннями я завжди звертаюся до Олега Евгеньовича, бо рівних в цьому питанні я покищо не зустрічав, особливо коли мова заходить за вбиті штемпеля. Як він там роздивляється це все, не знаю.
Шановний Олег Євгеньович, якщо прогиб зарахований
, прошу висказати свою думку по одноштемпельності ціх реверсів або аналогічності розеток. Пане Олександр Вас також прошу. Бо я дивлюся, так начебто не одноштемпельні, бо арабески якось різняться тощо.
Декілька днів по тому , правда в другій гілці, ми обговорювали одну цікаву розетку. Пан Олександ запропонував дати їй назву, але вирішили всеж таки пошукати одноштемпельний реверс для повноти експеременту
Тепер хочу звернутися до Вас, бо трішечки тяжкувато розібратися в одноштемпельності, бо один реверс в доволі поношеному стані.
З такими питаннями я завжди звертаюся до Олега Евгеньовича, бо рівних в цьому питанні я покищо не зустрічав, особливо коли мова заходить за вбиті штемпеля. Як він там роздивляється це все, не знаю.
Шановний Олег Євгеньович, якщо прогиб зарахований
- Ka-a
- Підпоручик
- Рейтинг:

- Дякував (ла): 946 разів
- Подякували: 446 разів
Доброго дня
Юрий, реверс абсолютно одноштемпельный. Возможно Ваши сомнения возникли из-за наличия легкого холостого соударения на первой (верхней) монете.
Ну и приймите поздравления! Этот реверс в таком сохране найти нереально. Во всяком случае мне так и не удалось пока
Для большей наглядности следов ХС продублирую фото своих монет.
С уважением
Юрий, реверс абсолютно одноштемпельный. Возможно Ваши сомнения возникли из-за наличия легкого холостого соударения на первой (верхней) монете.
Ну и приймите поздравления! Этот реверс в таком сохране найти нереально. Во всяком случае мне так и не удалось пока
Для большей наглядности следов ХС продублирую фото своих монет.
С уважением
- Ka-a
- Підпоручик
- Рейтинг:

- Дякував (ла): 946 разів
- Подякували: 446 разів
В продолжении…..
Точку на розетке, на монете уважаемого коллеги Юрия, склонен считать как остаток разметочной метки в связи с тем, что в таком сохране монеты, в том числе и как элемент самой розетки она была бы более ярко выраженной.
Для удобства приложу фото 4-хлепестковых розеток образца 1731 года. Напомню, что одну из них я отношу к образцу 1730 года.
С уважением
Точку на розетке, на монете уважаемого коллеги Юрия, склонен считать как остаток разметочной метки в связи с тем, что в таком сохране монеты, в том числе и как элемент самой розетки она была бы более ярко выраженной.
Для удобства приложу фото 4-хлепестковых розеток образца 1731 года. Напомню, что одну из них я отношу к образцу 1730 года.
С уважением
- Вкладення
-
- IMG_2435.jpeg (14.94 Кіб) Переглянуто 3962 разів
-
- IMG_2436.jpeg (23.79 Кіб) Переглянуто 3962 разів
-
- IMG_2438.jpeg (15.25 Кіб) Переглянуто 3962 разів
-
- Мое личное мнение - розетка образца 1730 года
- IMG_2437.jpeg (23.39 Кіб) Переглянуто 3962 разів
- КотуУ
- Осавул
- Рейтинг:

Доброго вечера Юрий.u_riy писав: ↑11 серпня 2025, 17:19 Доброго всім дня.![]()
Шановний Олег Євгеньович, якщо прогиб зарахований, прошу висказати свою думку по одноштемпельності ціх реверсів або аналогічності розеток. Пане Олександр Вас також прошу. Бо я дивлюся, так начебто не одноштемпельні, бо арабески якось різняться тощо.
-
u_riy
- Сотник
- Рейтинг:

Доброго дня. Тоді виходить що у Вас в ТЦ зараз три монети, бо аверси без остів не є одноштемпельні, як на мене.